10 lucruri neștiute despre scumpirea biletului TCE (fost RATP) la Ploiești

tceȘi în acest an, municipalitatea din Ploiești s-a gândit să facă un cadou ploieștenilor odată cu venirea noului an: biletul de călătorie pe mijloacele de transport în comun este 2 lei. Dacă vestea v-a luat pe nepregătite, iată 10 lucruri mai puțin știute despre efectele măririi prețului la bilet:

  1. Ploieștiul va fi declarat în vara acestui an ”Orașul cu cei mai mulți pietoni” de către Asociația Internațională a Mersului pe Jos. Capii administrației locale au fost asigurați de către șefii asociației că acest premiu nu are cum să scape orașului nostru.
  2. Pensionarii mulțumesc primarului și consilierilor locali pentru că de acum încolo nu vor mai exista în autobuze, tramvaie și troleibuze tineri nesimțiți care nu oferă locul persoanelor vârstnice.
  3. Kim Jong Un a trimis o scrisoare de felicitare directorului TCE (fost RATP) pentru măsura democratică luată prin care ”masele largi de mase sunt îndemnate să facă mișcare cât mai multă”.
  4. Mai mulți prinți saudiți și-au rezervat locuri la hotelurile din Ploiești pentru a veni și a se plimba cu mijloacele de transport în comun. ”Căutăm tot timpul fel de fel de chestii extravagante prin care să ne cheltuim banii făcuți din petrol”, a declarat un prinț saudit care va sosi în oraș la sfârșitul săptămânii.
  5. Neoficial, parola prin care un călător prins fără bilet poate să scape de amendă este: ”am luat pâine la copilași, mâncaț’aș”.
  6. Oficialii din Marea Britanie se gândesc serios să scumpească și ei biletele pentru transportul în comun. ”Este cea mai ieftină soluție pentru a scăpa de invazia românilor”, au spus ei.
  7.  Primăria se gândește serios să organizeze o tombolă prin care un călător care reușește să cumpere și să folosească 20 de bilete într-o lună va câștiga dreptul de a juca o partidă de table cu unul dintre șoferi la capăt de linie.
  8. Pentru cei nemulțumiți de această scumpire, municipalitatea a pregătit un comunicat de presă. În rezumat acesta suna cam așa: ”Băsescu e de vină”.
  9. Mai mulți orădeni (unde biletul este 3 lei) vor să vină să muncească în Ploiești. ”Căutăm un loc mai ieftin unde să trăim”, au declarat în fața presei.
  10. O firmă chinezească a intrat în negocieri cu Primăria Ploiești pentru a deschide un serviciu de ricșe pentru ploieșteni. Pentru moment, conducerea TCE se opune acestui aranjament.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Retrospectiva 2013 în fotografii

Sărim de lunile ianuarie și februarie direct cu luna martie. Și cam asta e tot pe anul ăsta, așa că:...

Close