Blestemul pariului, blestemul meciului

Eu am pus la pariuri sportive cel puțin o dată și cel mult tot atâta. Am mai avut o tentativă de a mai pune o dată, dar nu s-a finalizat. Una la mână că nu cred în șansele mele de a mă îmbogăți dacă bate Milanul în deplasare ăi a doua la mână că nu mă pricep la fotbal (și nici nu vreau să mă pricep).

Dar există ca peste tot în lume o lege a compensației. Dacă eu nu joc la pariuri, amicii mei bagă. Și bagă, nene. Aproape zilnic, 3-4 bilete. Unele kilometrice cu tot felul de sporturi gen baseball (înrudit cu oina, de ce n-am paria pe așa ceva), hochei, liga a VI a din Groenlanda etc. și toți așteaptă cu sufletul la gură să vadă cum încep să curgă milioanele. Care nu curg. Nu vor ele să curgă. Explicația? Mai jos:
Discuția decurge cam așa:
Prietenul 1. “Ce-ai făcut?, întreb amabil. Mi-au ieșit toate meciurile (la care mie încep să-mi sticlească felinarele pregătindu-mă de chef). Bravo (zâmbet larg pe față). Bravo pe dracu, răbufnește el, m-a bubuit la un meci, n-am luat nimic.” Felinarele încetează să sclipească.

Prietenul 2. Intră rapid în subiect. Trântește biletele mototolite pe masă. “Așa ghinion, bă, da’ n-am mai văzut așa ceva. Mi-au ieșit toate, inclusiv Liga a VI a din Groenlanda și m-a bubuit Real Madridu’ la un meci. Să facă și să dreagă ăla care o mai juca. Hai că mă duc să mai bag un bilet”. Felinarele se sting ușor…

Prietenul 3. “E un blestem. 4 bilete am luat, le-am pierdut pe toate la un meci. La un meci fiecare, accentuează. Nu se mai merită. De acu bag câte 2 lei maxim, dacă iese bine, dacă nu, nu.”.

Num?rul 4 deja joacă atât de rar că nu poate fi considerat demn de liga celor de mai sus. “Nu mai joc. Numai la câte un meci pierd. Nu mai pot de nervi. Pierd bani degeaba”.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Close