De-ai fi tigaie la mall, m-aș face foc în umbra ta…

tigai”Dragă jurnalule,

ieri am băgat botu-n mall, dar nu plescăiam mentol.”. Cam așa aș scrie în jurnal, dacă ar exista așa ceva (dar blogul ce e mă?). Da, am fost la noul mall. La 10 era deschiderea porților, la 9.30 priveam semafoarele nou montate care clipeau plictisite pe galben intermitent, în timp ce un solist la fluier solo de la rutieră ambuteia cu drag circulația.

În față la noul loc de cheltuit banii pe țoale, roșii turcești, pepeni vietnamezi și shaorme la preț fără concurență, pensionarii patriei așteptau agitați ca ușile rotative să pornească, iar ei să dea buzna ca la Rovine în noul supermarket, un supermarket la fel ca orice alt supermaket de pe întinsul patriei. Dacă erau vânzătoare în desuuri sau vreun bazin uriaș cu o orcă ce cânta la clape ar fi fost altfel, dar nu, imaginația patronilor de supermagazine nu se duce așa departe.

Și-a fost ora 10 și ușa rotativă a făcut ce știa ea mai bine: s-a rotit. Cu greu și cu hopuri căci badigarzii nu prea știau în ce sens trebuie să se învârtă, ăn sensul acelor de ceas, sau invers. Până la urmă, să nu se transforme lansarea în reconstituirea răscolei de la ‘907 s-a dat drumul și la ușile laterale, iar poporul dornic de promoții a năvălit. N-au fost așa de mulți cum m-aș fi așteptat, dar să zicem că vremea de afară și frigul din case i-au ținut pe unii prinși de calorifere.

Acu vine întrebarea de 10+1 puncte. Unde s-au înghesuit ”tinerii” luptători pentru oromoții ieftine și dese? Vă spun eu ca să nu vă încordați prea tare: la tigăi. Niște superbe tigăi verzi, culoare ecologică, mari cât să frigi doua, trei hamsii cu cap cu tot și la un preț fără concurență. Cred, că nu m-am uitat la preț. Pe locul doi s-au situat cartofii. Aliment de bază în dieta oricărui român care vrea să trăiască mult și sănătos.

Despre alte magazine din mall nu am ce să vă relatez pentru că se deschideau de abia la ora 14.00. Dar la anul mai bag o dată botu-n mall și vă povestesc și despre țoalele, ceasurile, parfumurile, hamburgerii și filmele 6D care se găsesc pe acolo. La patinoar nu mă duc. Îi las pe alții să testeze duritatea gheții cu dorsalele din dotare.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
2 filmoace de combătut ploaia

E vorba de comedii, gen care, conform cercetătorilor britanici, atenuează efectul maniacodepresiv al vremii cu ploaie, vânt și lipsă de...

Close