Regatul României. A fost o dată ca niciodată…

Ce-ar fi fost dacă:

Pe cinci decembrie, Majestatea Sa, Regele Mihai I al României s-a stins din viață la Castelul Peleș după o lungă suferință. La căpătâiul său au stat Aletețele Lor Regale și Principele Nicolae.

Figură marcantă a istoriei României, Regele Mihai lasă în urma sa o țară puternică, bogată, recunoscută de celelalte țări ca un pol de stabilitate și dezvoltare.

În februarie 1990, la aproape două luni de la Revoluție, partidele istorice, PNL și PNȚ-CD, l-au adus în țară, din exil, pe Regele Mihai. Într-o sesiune extraordinară a Parlamentului s-a votat revenirea la Constituția din 1923, dizolvarea FSN-ului condus de Ion Iliescu și transformarea lui în PDSR. Actul de abdicare a fost declarat nul, iar Republiga România a devenit Regatul României.

Au urmat 27 de ani de revenire la valorile care au consacrat România până la venirea regimului comunist.

La ora actuală există doar trei partide în țară, PNL, PNȚ-CD și PSD (fost PDSR). S-au construit autostrăzi, s-au reorganizat fostele fabrici comuniste, azi România fiind un producător important de componente IT, utilaje petroliere și subansamble pentru industria robotică.

Investitorii străini consideră Regatul României ca principala țară unde merită să-ți deschizi o afacere, iar forța de muncă străină din Italia și Spania suplinește cu brio nevoile țării. De altfel, ne aflăm în primele cinci locuri ca țara cu cea mai scăzută corupție din Europa.

Din păcate Regele pleacă dintre noi cu un an înaintea Centenarului Marii Unirii, an în care Basarabia, Bucovina și Cadrilaterul urmează să se întoarcă la România. Urmașul Regelui la tronul României a promis că procesul de unificare se va încheia așa cum a fost stabilit.

-citat dintr-un articol de presă apărut pe 6 decembrie 2017-

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Semnează PETIȚIA ON LINE: Aduceți pinguinii înapoi în centrul Ploieștiului

Ne obisnuiseram cu ei in centrul Ploiestiului. Nici frumosi, nici urati, niste pinguini albastri, dar care erau totusi simpatici cu...

Close