Regele nu s-a întors pentru totdeauna în România

Regele nu s-a întors în România pentru totdeauna așa cum titrează mai toate televiziunile în aceste zile.

Pentru că Regele n-a plecat de fapt niciodată. Escortat de bolșevicii care vroiau să-l vadă cât mai repede plecat, Regele a rămas în țară. În țara unde odihneau ceilalți Regi, marele Carol I, neamțul cel mai român dintre români și Ferdinand Întregitorul.

Regele n-a plecat niciodată. Îl auzeam la Europa Liberă când cu timbrul vocii ne încălzea casele înghețate de comunism. Ne lumina încăperile cu vorbe despre onoare, despre demnitate, despre libertate. Regele era tot timpul în țară dându-ne ceea ce începuse să ne lipsească: speranța.

Regele n-a fost alungat după 90. Bolșevicii au împiedicat doar ca trupul său aflat în exil să se unească cu sufletul aflat în România.

Apoi de un Paște, România, pentru că avea nevoie, a strigat ”Adevărat a înviat!” privindu-și regele. Și Regele și-a văzut părți din sufletul rămas în țară purtate de milionul acela de oameni care-l aclama de sub balconul hotelului din București.

Așa că Regele nu s-a întors pentru totdeauna în România. A fost aici mereu, dar n-am știut sau n-am vrut să ne fie Rege peste ceea ce poate ar fi fost o Românie altfel. Istoria, ca de fiecare dată și-a arătat partea urâtă. Va trebui să trăim de acum încolo cu această parte.

Regele nu s-a întors pentru todeauna în România. A fost mereu aici, iar acum a venit ceasul ca Regele nostru să se odihnească. După atâția ani, trupul său exilat s-a reunit cu sufletul aflat aici pentru a-și găsi somnul veșnic în pământul pe care atât de mult l-a iubit.

Odihna veșnică Majestate!

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
”Suntem niște m*i” și merităm ce ne fac ăștia

Citatul de mai sus aparține unui coleg și expresia a scos-o pe când vorbeam de legile (in)justiției. Se pare că...

Close