Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Aşa suntem noi, oamenii cinstiţi, mai scârbiţi! -

Aşa suntem noi, oamenii cinstiţi, mai scârbiţi!

Nu mă deranjează că a câştigat USL-ul sau că partidul OTV a intrat în parlament. Nici că ARD-ul a ars în flăcări. Mă deranjează nesimţirea lor. A politicienilor. Cei care vin în faţa camerelor de luat vederi şi mint cu un rânjet de valutist şmecher care-ţi face o maradona în plină stradă.

Mă deranjează anii de facultate şi naveta pe care o făceam zilnic la Bucureşti şi eforturile financiare pe care le făceau ai mei cu doi copii la studii pentru că dacă eram şmecher puteam să dau copy/paste şi ajungeam cineva. Mă deranjează hoţia pusă la rang de virtute şi şmecheria ridicată la rang de calitate.

Mă deranjează că toţi ne mint în faţă de parcă am fi nişte retarzi. Că suntem spălaţi pe creiere de toate televiziunile în rândul cărora un TVR Cultural nu-şi are locul de vreme ce nu se prezintă ţâţe sau manele sau istericale politice.

Mă deranjează că din 90 şi până acum poţi număra pe degetele de la o mână politicienii cu adevărat politicienii. Restul sunt nişte băgători de seamă cu lacune grave şi dornici să facă „afaceri”. Pe aşa zisa casă a poporului ar trebui să scrie casa şmenului ca să nu se mai ascundă după deget.

Mă deranjează că securiştii care, în naivitatea noastră, credeam că nu vor mai scoate capul vreun secol, sunt azi prosperi oameni de afaceri, adevăraţi stăpâni pe plantaţii, unii dintre ei purtându-se cu angajaţii ca pe vremea evului mediu. Pentru că ei sunt cineva. Au imunitate, îşi beau cafeaua la Monte Carlo, deschid geamul de la Q7 şi fac un efort pentru a-l scuipa pe ăla care are tupeul să traverseze pe la trecerea de pietoni.

Mă enervează când îi văd, pentru că îmi amintesc de tata cât de mult muncea, uneori şi 18 ore pe zi şi chiar dacă în presă, să zicem că e mai lejer, am făcut tâmpenia să merg pe premisa că dacă munceşti şi eşti cinstit o să ai. Şi nu e aşa decât în câteva cazuri extrem de fericite.

Astăzi, un viitor parlamentar a spus că nu se va lua în calcul Referendumul făcut pentru reducerea numărului de parlamentari. „Poporul a greşit” a decretat el de la înălţimea funcţiei nou dobândite, zeu printre muritori. Mâ deranjează că majoritatea dintre ei sunt mici „Tănase Scatiu” care vor parveni şi care vor face exemple pentru generaţiile care vor veni, din incultură, furăciune, ghiolbănism şi minciună.

„Aşa suntem noi, plagiatorii, mai votaţi”, i-a zis Ponta lui Ecaterina Andronescu cu rânjetul lui de om neterminat care are încă semnul pus la jumătatea Abecedarului şi care-şi sprijină măsuţa de cafea pe cartea de bune maniere. Glume din astea aveau şi torţionarii când le ziceau celor aduşi în beciurile securităţii: „o să vă trimitem la sanatoriu, să vă odihniţi” ca apoi rânjetele să se transforme în rictusuri de ura şi să urle: „dă-i la cap banditului!”.

Mă enervează că un criminal ca Pleşiţă a murit de bătrâneţe plin de ură şi de tupeu de borfaş, că în Timişoara o casă, monument, este lăsată să fie distrusă de nişte ţigani care au luat-o ilegal. Şi astea-s primele exemple care-mi vin în minte.

Mă deranjează că noi, oamenii cinstiţi, cei care ne scârbim pe zi ce trece, suntem o minoritate de care caracudele astea râd cu poftă. Şi e atâta scârbă că nici în piaţă nu mai ieşim. Oricum e ocupată de masa de manevră a parlamentarului Dan Felix Voiculescu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Close