Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Cum s-a purtat Sighișoara medieval cu mine -

Cum s-a purtat Sighișoara medieval cu mine

IMG_3560Ca în fiecare an, simțindu-mă medieval, am plecat la Sighișoara la Festivalul foarte Medieval. Cu mașina mică, că nu am bunică. Coborând spre Saschiz și trecând pe lângă plantațiile de hamei (una din marile descoperiri ale omenirii) timpul părea că… curge cu aceiași viteză. Să fie primit. Am intrat triumfal în Sighișoara, vineri pe la orele 14 și ceva trecute de fix și am pus tabăra la căsuța din dotare. O căsuță medievală, cu trei cuți-cuți medievali și cu o mamă care-i cu ochiul pe mine, mai ceva ca telescopul Hubble. Că are și muma rolul ei.

 

S-a încins grătaurul, s-a pus micul și carnea pe el. Aer curat, zefir de vară, niște animale cu pene ciripeau. Mi s-a-ncărcat zenul instantaneu. Așa că după masa copioasă am dat un raid în Cetatea Medievală. De abia așteptam să văd prințesele, cavalerii, prințesele, Turnul cu Ceas, prințesele… I have an obsession baby. Prințesitele, normal.

 

Văzui și prințețiste și lupte cu șpadele din dotare și am ascultat și muzică medievala, de mă simțeam Dr. Martin Luther plus un purtătorsabiescutsuliță de-a lui Țepeș. Ca să scap de această senzație medevală am luat niște doze de bere și m-am așezat pe gardul de lângă primărie. Bine că țineam doza mai la spate că apărură doi jandarmi contemporani cărora le-am stricat feng-shui-ul. S-au uitat ei la noi, berea pe gard, nu părea a fi din gașca noastră. Au mai vorbit ei despre Kant și Hesse, probabil, gândindu-se că vom face o mișcare greșită. Nu, nu am făcut-o! Au plecat nefericiți ca Alfa Romeo când nu i-a ieșit modelul Alfa Julietta. Am plâns pentru ei precum Steven Seagal în filmul cu același nume. Sfâșâietor! Mi-am revenit la recitalul celor de la Bucium.

IMG_3324IMG_3415

După care am dat de două fete, probabil rude cu Biciul Fermecat sau Luptătorul din Valea (foarte) Misterioasă. Învârteau fetele niște guguloaie luminate pe două fire de piele ca-n filmul Shaolin provoacă Sighișoară. Am pozat și m-am retras, nu vroiam să mă întorc la căsuță cu jugulara-n borsetă.

IMG_3343 IMG_3351 IMG_3378 IMG_3389 IMG_3397

DAR! DAR! Înainte de ei, m-am dus ca în fiecare an la Casa Cositorarului. Că acolo mergeam io, fie vară, fie toamnă. Am luat un Ciuc la sticlă, tovarașul meu o nefiltrată de 7%. I-au adus una de 5%, mie Ciuc-ul, dar amândouă calde ca ceaiul pe care voi, dragi cetitori îl beți la răceală. Băut cu noduri juma de bere și mers să dau nota. Când le-am atras atenția că berea a fost caldă și de căcat au ieșit toate chelnerițele plus femela de servici să se uite urât la mine. De parcă eu greșisem și le jignisem pe bietele fete nevinovate. Dacă erau bărbați încercam timid o bătaie. Dar așa, e urât să scuipi niște femei chiar dacă ți-au dat țeapă. Recomadare: nu mergeți la Casa Cositorarului. Anii trecuți erau OK, acum cred că aplică metoda Fuck You, undercover. Sau Festivalul Medieval de Bere Caldă. Sau patronul e vreun cocalar irlandez care suge bere fierbinte.

IMG_3116 IMG_3119 IMG_3121 IMG_3123 IMG_3317

Ok, asta fu prima zi. În a doua m-am văzut cu niște buni amici în cimitirul săsesc. Conspirativ ca-n filmele cu Bugs Bunny color. Am pozat morminte, am coborât cele 176 de trepte și am zis: AȘA NU! Că-mi ieșise plămânul la plimbare și cerea mărire de salariu.

IMG_3438

IMG_3440

Sebi, ce scrie aici?

IMG_3447

După asta hai voios în Turnul cu Ceas. Intrarea e liberă pentru posesorii de legitimație de presă. Ca și intrarea la festival. Cam a 12-a oară când am urcat. Io blazat, tovarășii mei cu ochi mari de pokemoni, beautiful, minunat, ai’ să-mi bag…. Oameni impresionabili. Am tras niște foto din turn până ni s-a spus ”It’s closing time”. Coborât jos, plecat acasă, vinul era rece, viața caldă. Dar, bulan de noroc, am dat de-o miresă. Al 7-lea meu nume e Norocel. Yupiii!!!

 

A doua zi, m-am pregătit de fugă în cel mai minunat oraș: Ploiești. Mi-a fost dor de tine ca de piatra la rinichi, Ploieștiul meu!. Între Azuga și Bușteni blocaj, căldură. Ajunși în Ploiești, miros de benzină arsă. Măcar săpasem de blocaj.

Bine am venit acasă!

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
titluri #28-Georgică umblă!

Un prea minunat titlu în care află că George, cum care George?, prințul George a învățat să meargă singur. Pe...

Close