Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Dacă-i film, cu-n marțian toți suntem datori -

Dacă-i film, cu-n marțian toți suntem datori

the martianAm văzut în sfârșit un SF decent, relaxant, fară explozii și crime în spațiu (Star Wars nu se pune, da?).

Este vorba despre The Martian cu Matt Damon în rolul unui astronaut dintr-o echipă trimisă pe Marte. Și începe o furtună nasoală pe acolo, așa cum numai pe Planeta Roșie poate să fie și astronauții iau hotărârea să-i dea abort la misiune. Și-o taie spre planeta mumă. Numai că-l lasă pe ăsta micu, pe Matt adică, părăsit și vai de mama lui pe planetă.

Și cum următoarea misiune de explorare mai venea de abia peste vreo patru ani și el cu mâncarea era cam ca un pensionarr CAP în seara de Crăciun singura soluție a proaspătului naufragiat este să supraviețuiască până ce veneau alți pământeni prin vecinătate. Noroc că omul era botanistul misiunii (nu râdeți, chiar se ocupa cu botanica) și se apucă să cultive cartofi. În interiorul spațiului unde stăteau astronauții că afară n-avea șanse, vă dați seama.

Dar se dovedește că personajul nostru se pricepea la o grămadă de chestii. Ceea ce-l ajută. La un moment dat ia legătura și cu Terra și băieții de la NASA dau viteză să-l salveze pe al nostru de pe tărâmul ostil. Mergeți la film și vedeți dacă-l aduc înapoi cu picioarele pe pământ sau nu.

Nota 10 fără discuții.

PS. Deci la câți cartofi a mâncat personajul în film… până și mie mi s-a aplecat la un moment dat. 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Groapa în care, pe ploaie, România a derapat

Este seară și plouă. În case, oamenii conectați la Capatos sau Măruță sau alți promovatori de subcultură națională, hăhăie fericiți...

Close