Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Despre cefele late la creier. De ambele părți ale baricadei -

Despre cefele late la creier. De ambele părți ale baricadei

bodyguard-funMotto: Cu pulanul meu în mână/ Fac ordine și pe Lună!

Am lăsat să se decanteze ca minunatele licori bahice scandalul cu meciul România-Ungaria. Petarde, bătăi, ambulanțe, pompieri. Unii pro, alții contra, că doar nu suntem în Coreea de Nord să fim toți de aceiași părere.

Prin urmare:

1. BGS-ul avea duminică pe la 10, pe pagina de fb vreo 250 de comentarii. 90% conțineau urări de ”bine” pentru mame, morți, referire la făcut treaba mică pe mormântul lor, plus alte dorințe care se pot încadra lejer la categoria viol cu strigături. Pe la ora 14 erau doar 45 de comentarii. Pe care nu le puteam citi. Bravo BGS!

2. Tot BGS-ul, conducerea de fapt, că majoritatea nu știu să scrie corect, deci de vorbit, ce să mai zicem, au spus că n-au avut bastoane, mănuși cu întărituri și că fiul patronului, înconjurat de mardeiașii tatălui era în timpul orelor de program. Fotografii de la stadion au demonstrat altceva. PS. Pentru anumiți ziariști care s-au lamentat că BGS a folosit gaze lacrimogene și nu vor să recunoască asta. Aici e corect, BGS-ul a folosit spray-uri iritant-lacrimogene. E altceva și tot fotografii prezenți la meci au prezentat dovada.

3. Unii agenți de la BGS, din ăia cu creierul cât sămânța de floarea soarelui pe care o mestecă cu aere de Geimși Bonzi și care trag de fiare pentru că pe ei, baciul la care pășteau caprele, îi învăța că mare, e bun, au lovit ca la război în suporterii români. Chiar dacă erau căzuți la pământ (imagini video, băi badigarjilor). Dar când fanii unguri au sărit spre ei, s-au linșat în pantaloni (tot imagini video, războinicii țucalelor, ce sunteți).

4. Ca orice firmă de pază care se respectă, și în care brandul este peste creier, piarul de la BGS a fabricat un filmuleț în care arată că au fost provocați și că, nu-i așa, trebuiau să spargă capete, să dea cu șpreiul, aia e, dacă erau femei, tați cu copii sau bătrâni, bătaia scuză mijloacele.

5. Fanii. Da, unii se duc la meci ca să se bată. S-au făcut și studii psihologice, s-au scris cărți, am vazut documentare. Haita dictează. Violența este considerată o refulare. Ăsta e țelul lor, să se bată cu galeria adversă, jandarmi, firmă de pază, pompieri, polițiști, orice. Au fost din ăștia și la meciul ăsta, dar… nu pui tot niște bătăuși, atârnători de discoteci și cu vocabularul limitat la ”bă, mă, îți bag, te bat” să-i liniștească. La fel și așa zișii ultrași. Care ar fi putut cu succes să lucreze la BGS. Problema a fost acelora care chiar vroiau să vadă meciul și care s-au ales cu capul spart sau cu ”lacrimogena” în ochi.

6. Ăia de rupeau scaune și aruncau la întâmplare cu ele. Nu sunteți victimele. Alții au fost, voi poate v-ați repliat.

7. Dacă tot vreți ordine, lăsați jandarmii să intre. Sunt antrenați pentru asta. Și asta e meseria lor, nu badigarzi cu juma de normă lcare fac ordine printre ultrași tot pe sistemul discotecii din Lopățenii de Deal: batem acu’, întrebăm după.

PS.1 cuvântul bodyguard e scris intenționat greșit în text.

PS2. Despre BGS. La meciul inaugural al stadionului ”Ilie Oană” ni s-a explicat fotoreporterilor că putem, spre deosebire de meciurile ”serioase”, să ne plimbăm pe timpul jocului în jurul terenului. În timpul meciului un tractorist BGS: ”Ce faci bă aici?”. Era supremul dialog pe care putea să-l închege. Un ceafă lată cu privire de buldog reeșapat. I-am explicat. A înțeles doar când am chemat pe cineva din staff-ul stadionului. Pur și simplu, explicația mea mea se lovea de neantul din creierul lui.

PS 3. Despre așa zișii fani. Când suporterii petroliști au fost bătuți de jandarmii din București când mergeau spre meciul cu Steaua și întorși din drum, s-au revoltat pe străzile din Ploiești. Am vrut să mă duc între ei, dar unii, tot cu fețe de bigieși mi-au spus că ”îmi fac aparatul praf”. Am plecat. Vroiam să fiu între ei pentru că li se făcuse o nedreptate și chiar vroiam să-i sprijin jurnalistic prin fotografii și declarații. Oamenii erau puși pe bătaie și rupere. Am rămas lângă jandarmi pe timpul confruntărilor pentru că ăsta era singurul loc de unde puteam relata.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
La chestia cu Ebola îți cam trebuie sânge în instalație

Am văzut și distribuit pe FB fotografii publicate de Boston Globe despre epidemia de Ebola din Vestul Africii. Concluzie: doctorii,...

Close