Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Două angajate de la Finanţe au fost filmate când furau documentele unei firme pe care o controlau - VIDEO -

Două angajate de la Finanţe au fost filmate când furau documentele unei firme pe care o controlau – VIDEO

furt documenteDoi inspectori fiscali din cadrul Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscala, Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, s-au ales cu o plângere penală din partea unei firme unde efectuau un control.
Amalia Constantinescu și Mihaela Neagoe, cele două suspecte, sunt acuzate că în data zilei de 12 mai 2014, în timpul unui control la o societate comercială, au sustras mai multe documente contabile, contracte precum și brevete de invenție aparținând societății respective.

A doua zi, pe 13 mai, angajații societății le-au cerut socoteală. Cele două inspectoare au justificat că au luat documentele respective „ pentru a se consulta cu şefii”. Ce nu știau ele este faptul că furtul documentelor a fost surprins de camerele de supraveghere.

În prima filmare (cea de pe 12 mai) la minutul 2.23 se vede cum una din angajata Finanțelor Publice Prahova bagă mai multe documente într-o sacoșă neagră.
La minutul 4.37 o ajută pe colega ei mai tânără să bage alte documente într-o sacoșă roșie.
La minutul 7.17 ia ambele sacoșe și pleacă.

În cea de-a doua filmare (de pe 13 mai) se vede cum cele două au discuții în contradictoriu cu angajații firmei. Fără să știe că au fost filmate în ziua precedent și că în continuare camera de supraveghere înregistra totul, cea mai tânără scoate documente din sacoșă (minutul 1.05) și dă explicații reprezentanților societății.
Profitând de neatenția celor din cameră, cealaltă angajată a Finanțelor  scoate actele pe furiș din sacoșa neagră (minutul 2.09) și le pune pe un scaun,  ferite de privirea celorlalți. La minutul 4.10, cu un gest natural le pune pe masă într-un colț făcând să pară că actele erau acolo de dinainte de venirea lor.

Plângere penală pe numele celor două angajate de la Finanțe

După ce au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere reprezentanții societății comerciale controlate au făcut plângere la Poliție.
Vă prezentăm și reclamația care face în prezent obiectul unui dosar penal: ”Plângere penală  împotriva numitelor Constantinescu Amalia si Neagoe Mihaela, inspectori fiscali in cadrul Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală, Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova pentru săvârşirea infracţiunii de furt prevăzută de art.228, alin (1) (3) din Codul Penal si a infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută și pedepsita de art. 297(1) din Codul Penal.
În fapt, la data de 12.05.2014 le-am surprins pe numitele Constantinescu Amalia si Neagoe Mihaela, inspectori fiscali în cadrul Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscala, Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, sustrăgând documente contabile referitoare la activitatea societăţii noastre, inclusiv brevete de invenţie, în timp ce efectuau inspecţia fiscală la sediul societăţii noastre, din localitatea Ploieşti. La solicitarea noastră de a doua zi (13.05.2014) acestea au prezentat mai multe documente și au refuzat să semneze procesul verbal în care s-au consemnat parte din documentele avute asupra lor.

Menţionăm că cele doua inspectoare efectuează inspecţia fiscala la sediul societăţii noastre începând cu data de 27.03.2014 și nu aveau dreptul să scoată documente din sediul societăţii decât cu proces verbal de predare -primire. Surprinse în fapt asupra acestei situaţii au justificat că au luat documentele respective „ pentru a se consulta cu şefii”. Față de această situaţie, de încălcare gravă a dispoziţiilor legale, solicităm sa efectuaţi cercetările necesare în vederea tragerii la răspundere penală a inspectorilor fiscali Constantinescu Amalia și Neagoe Mihaela pentru săvârşirea infracţiunilor de furt și abuz în serviciu prevăzute de art. 228 alin. (1) (3), respectiv art.297(l) din Codul Penal. În dovedirea celor arătate înțelegem să ne folosim de proba cu martori și alte mijloace de probă”.

Redacția stopinfractori a solicitat un punct de vedere atât Direcției Județene a Finanțelor Publice Prahova cât și Inspectoratului Județean de Poliție al județului Prahova pe care le va publica integral în momentul în care acestea vor fi remise.

sursa: stopinfractori.ro

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Portret-Paraziții în concert

Fotografie făcută sâmbătă la Zilele Bergenbier.

Close