Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
House of Cards - sezonul trei. Despre politică. Și numai politică -

House of Cards – sezonul trei. Despre politică. Și numai politică

hoc3Politică, trădări, jocuri de culise, crime, droguri, băutură, minciuni, manipulare… House of Cards. Sau cum se face politică la cel mai înalt nivel. Primele două sezoane au fost despre drumul spre Biroul Oval al lui Francis Underwood (jucat de Kevin Spacey). Care a călcat pe cadavre la propriu până a ajuns șeful șefilor.

Și-am așteptat sezonul trei cum aștept și Game of Thrones. Și am fost o leacă dezamăgit. Adică Kevin Spacey joacă la rupere, dar de data asta parcă totul s-a transformat într-o telenovelă despre politică. Adică partidul nu-l mai vrea, dar el, nu și nu. Și dă-i și luptă și face și desface. Pe alocuri o paralelă între Imperiul Roman și ideeea că și după atâția ani de așa zisă evoluție, politicianul a rămas la fel, iar poporul vrea pâine și circ. Chiar dacă presa independentă, chiar dacă congres, chiar dacă justiție. Apare în scenă și președintele Rusiei, Petrov, jucat de Lars Mikkelsen. Putin, mai exact. Și Pussy Riot și Rusia și Kremlin și opresiune. Na, Cold War 2, cum ar veni.

O mare ciorbă politică în care sunt amestecați toți și cu toate. Lipsește fiorul din cele două sezoane. Mă rog, finalul (nu vi-l zic, normal) mă face să cred că sezonul patru o să rupă. Treiul, din păcate, e cel mai slăbuț.

Dar merită văzut serialul cap coadă. Asta dacă nu ați sărit deja pe el 🙂

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Și câștigătorii la Oscar sunt….

Anul ăsta, nu știu ce s-a întâmplat, dar au dat statuetele pe gustul meu. Mă așteptam să rupă American Sniper,...

Close