Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Metoda ”pumnul în gură” din nou la Ploiești -

Metoda ”pumnul în gură” din nou la Ploiești

telegramaPe vremea când Adrian Năstase pilota nava tată România, presa care mai cârâia vis-a-vis de guvernare era rezolvată prin metoda ”pumnul în gură”. Nu, nu bătăi ca în Rusia lui Putin, un soi de cenzură economică prin care, într-un final, publicațiile critice regimului capotau și se prăbușeau ca-n munții Apuseni, dar de data asta nemaigăsite de nimeni.

Rețeta era simplă: li se comunica clienților de publicitate că nu e frumos să dea bani la publicația X, iar rețelele de distribuție controlate de băieți refuzau să mai distribuie ziarul respectiv. Ghem, set și meci. Vă las să citiți comunicatul primit ieri pe mail. Concluziile vă aparțin.

La aproape doi ani de la apariţie, cotidianul „Telegrama” este interzis de trustul Prahova, care deţine una dintre cele trei firme din judeţ care se ocupă de distribuţia ziarelor. Interzicerea cotidianului „Telegrama” la chioşcurile de ziare deţinute de Editura Prahova vine în momentul unei serii de dezvăluiri făcute cu privire la „derapajele” administraţiei publice locale.

 

În data de 27 ianuarie, conducerea cotidianului „Telegrama” a fost anunțată telefonic de încetarea distribuției în rețeaua „Prahova”, motivându-se că „așa s-a primit ordin de mai sus”. La solicitarea noastră, societatea Editura Prahova a trimis o adresă scrisă de reziliere a contractului de difuzare, care ar fi trebuit să fie pusă în aplicare după o perioadă de preaviz. Cu toate acestea, astăzi, 28 ianuarie, ziarul nu a fost distribuit în această rețea.

Este o măsură abuzivă, care încalcă orice normă de bun-simţ privind asigurarea unei egalităţi de şanse între publicaţiile din Prahova, dreptul la opinie, libera exprimare și corecta informare a cititorilor.

 

Interzicerea cotidianului „Telegrama” la chioşcurile de ziare deţinute de Editura Prahova vine în contextul dezvăluirilor făcute de cotidianul nostru cu privire la administraţia Iulian Bădescu şi modul în care, de un an şi jumătate, Primăria Ploieşti îşi bate joc de locuitorii oraşului:

Nesimţire la Primăria Ploieşti – 19.01.2014

Nesimţire la Primăria Ploieşti (II) – 21.01.2014

Nesimţire la Primăria Ploieşti (III) – 22.01.2014

Nesimţire la Primăria Ploieşti (IV) – 23.01.2014

În atenţia DNA. Circuitul secret al banilor în administraţia ploieşteană – 23.01.2014

Toate semnalele duc spre ideea unei răzbunări venite pentru a „băga pumnul în gură” echipei de jurnalişti de la singurul cotidian local independent care a avut curajul să-l critice pe primarul Iulian Bădescu.”

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Cât valorează o deszăpezire în Botswana?

”Uite aici cum deszăpezesc japonezii! IN-CRE-DI-BIL!!!”, ”N-ai să crezi cum dau zăpada de pe străzi norvegienii! Îți stă mintea-n loc!!!”,...

Close