Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Odă* soldatului sovietic eliberator -

Odă* soldatului sovietic eliberator

scanteia-23-august-1945Eliberator, normal. Așa de ziua lu coana Europă și de ziua victoriei coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial. Plus Ziua Independenței României. Dar să revin la eveniment. Ca-n fiecare an, administrația publică și locală și județeană organizează evenimente cu această ocazie. Tres bien, cum ar zice fratele nostru francezul.O să fie discursuri și imnuri în față la Prefectură. Firesc și normal (acum îmi explic de ce trăgeau ăia tare aseară la lucrările de la pavajul din fața Casei Albe).

După care toată lumea se va muta la statuia Vânătorilor de la Gara de Sud. Imnuri, discursuri, defilare.  Și mai firesc și mai normal.

După care la… monumental eroului sovietic de la Nord. Ce face? Eroul sovietic al cui, că numai eliberatori n-au fost ăia. Eroi că ce? Că ne-au pus cizma pe gât?

Adică cum vine asta? Cântăm o Internaționala, ceva, pupăm portretul lui Stalin? WTF? Chestia aia ar trebui demolată și eroii de acolo trimiși în mama Rusia (cu toate că acolo nu-I îngropată nici măcar o baionetă de rus).  Făcut un parc pentru copilași că tot se joacă peste eroii sovietici.

Hai că o dăm de gard mai rău ca-n filmele cu eroi kung fu de categorie C. Ne revenim și noi un pic?

*odă= o dă-te-n p*** mea soldat sovietic eliberator

Poza e apărută în Scânteia din 23 august 1945

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Şocant! Piraţii somalezi au deturnat un avion de linie

Şoc şi groază!. Piraţii somalezi nu mai au pic de ruşine. Într-o acţiune îndrăzneaţă care frizează imposibilul, văzând că nu...

Close