Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Oz. Nu, nu serialul cu pârnaia -

Oz. Nu, nu serialul cu pârnaia

ozDeoarece se tot face reclamă la filmul cu vrăjitorul Oz din Oz (marfă, nu?), astăzi, dragi cinefili vom vorbi despre Oz the Great and Powerful. Înaintea lui a fost filmul Vrăjitorul din Oz (1939) devenit un clasic, iar înainte de asta (la naiba, să-i dăm Cezarului ce i se cuvine) a fost un nene pe numele lui L. Frank Baum care a scris pe la 1900 cartea The Wonderful Wizard of Oz pe care am citit-o majoritatea din noi pe când eram mai tineri şi mai făr de griji. 

Ei bine (sau ei rău) în 2013 americănoşii de la Hollywood au scos filmul de mai sus. Care vrea să ne arata cum a ajuns Oz în… Oz. Personajul principal este un magician de mâna a treia (nici la Ugandezii au talent nu s-ar fi calificat) care nimereşte în tărâmul vrăjit din Oz. Scoate el un iepure, doi din joben ca să arate lumii că e marele vrăjitor aşteptat de tăţi ca să-i elibereze de vrăjitoarea cea nasoală şi, ca în orice producţie made in USA, de la omul egoist şi cu ochii după bani, devine bun şi e gata să se sacrifice pentru binele celorlalţi.

Două chestii care fac tot filmul: decorurile. Şi… faptul că nu ai habar care-i vrăjitoarea rea şi care-i bună (asta pân la jumate, că pe urmă se prinde everybody). Dar merită văzut. Măcar pentru atmosfera de basm. Şi apoi, cine n-a vrut măcar o dată să mergă pe poteca de cărămizi galbene spre Oraşul de Samarald? Nota 8.

BONUS: melodia făcută celebră de filmul din 1939.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
extra, mega, senzaţional

Pentru că-i sâmbătă seara şi oamenii au nevoie de relaxare, iar pe criza asta bate alizeul prin pub-uri şi ristoranteuri...

Close