Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Quentin dezlănţuit şi Django Unchained -

Quentin dezlănţuit şi Django Unchained

django-unchainedCe băiat, pe lângă pompier, n-a vrut măcar o dată în viaţă să devină cowboy? Să-i „rezolvi” pe băieţii răi pe strada mare sau în vreun Saloon cu un glonte bine ţintit şi apoi să călăreşti spre apus pe pur sângele mai deştept ca un câine dresat? Să ridice mână ala de n-a visat măcar o dată să fie Sheriff într-un orăşel din West.

Şi acum mă uit la westernuri, că sunt ele producţii gen Cei 7 magnifici sau celebrele spagetti western-uri gen The good, the bad and the ugly sau A fistful of dollars (să trăiască Sergio Leone că mare bine le-a făcut iubitorilor de westernuri).

Unul dintre fanii genului este la fel de celebrul Quentin Tarantino. Iar unul din filmele lui preferate este o producţie Italia-Spania din 1966 pe numele ei Django cu Franco Nero în rolul principal. Şi aşa ajungem, după introducerea asta stufoasă, la filmul scris şi regizat de meseriaşul Tarantino: Django Unchained. Western, normal. Spaghetti western.

Subiectul e cam aşa: Django, un sclav, jucat de Jamie Foxx este eliberat de Dr. King Schultz (Cristoph Waltz) care era vânător de recompense ca să-l ajute să identifice trei răufăcători ce trebuiau aduşi în faţa justiţiei dead or alive (omul nostru îi prefera dead, ca să fim mai exacţi). Şi după ce hălăduiesc ei prin orăşelelel din vest “rezolvându-i” pe ăia răi se duc s-o recupereze pe nevasta susnumitului Django interpretată de Kerry Washington. Pe care în film o cheamă Broomhilda şi ştia nemţeşte (foarte tare Kerry Washington vorbind limba lui Schiller), limba maternă a mentorului lui Django, Dr. Schultz (normal că Waltz ştie nemţeşte că doar e născut la Viena). Şi ajung ei la plantaţia lui Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) unde încearcă să cumpere fata. De aici acţiunea se precipită, se lasă cu pac-pac, cu sânge, cu răzbunări, alea, alea, ca în orice western respectabil. Dar nu spun mai mult ca să nu răpesc privitorului din farmecul acestui film. Nota 9,5. Adică, fuga la cinema.

Trebuie menţionat şi rolul făcut de Samuel L. Jackson, el jucându-l pe Stephen, mâna dreaptă a lui Leo.

Ca bonus: În film apare şi Franco Nero ca patron al unui club unde se întâlnesc prima oară cei doi eroi ai noştri cu “răul” Leo. Şi apare şi Quentin jucând rolul unui angajat al unei companii miniere. De asemenea, Tarantin a scris rolul principal cu gândul la Will Smith, dar într-un final acesta a refuzat.

Iar în scena unde DiCaprio se răneşte la mână, Tarantino a filmat scena respectivă cu sângele adevărat a lui DiCaprio şiroindu-i pe mână, acesta tăindu-se accidental într-o sticlă.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Poza de pe 9-01-2013

[singlepic id=37 w=320 h=240 float=]

Close