Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Sâmbăta protestului nostru-VIDEO -

Sâmbăta protestului nostru-VIDEO

Așa ninsoare ca sâmbătă n-am mai văzut de mult. ”Bună vreme de proteste”, mi-am șoptit în barbă pregătit sufletește să stau câteva ore în frig. Pe străduțele de lângă Piața Universității, grupuri de jandarmi echipați la zi așteptau ceva. La Universitate protestarii erau pe ambele părți ale pieței, dar pe  trotuare pentru că jandarmeria instalase garduri ca să nu iasă oamenii efectiv în stradă.

M-am mutat de la Universitate pe partea cu Teatrul Național. Deja tot mai mulți oameni ieșeau de la metru, iar trotuarele se umpleau încet, dar sigur. Apoi a venit momentul când ne-am luat piața înapoi, iar oamenii au coborât pe carosabil. Afară continua să ningă. N-am prins momentul cu jandarmul shaolin care a împărțit pumni că era super ofertă, dar l-au făcut alții vedetă. Între timp lumea reușise să iasă de la metrou la Universitate dupe ce o minte cu epoleții ruginiți hotărâse să blocheze ieșirea.

Și a venit momentul când am plecat spre Șpagrlament. Din păcate pentru noi era sâmbătă seara, iar parlamentarii transpirau probabil pentru binele țării în vreo stațiune de pe Valea Prahovei.

Și s-a umplut Piața Constituției. Și afară ningea peste noi, iar clădiroiul ăla numit la mișto Casa Poporului ne păzea încruntat protestul. Dar eram acolo (eu estimez că au fost până într-o sută de mii de oameni) și ne simțeam bine. Iar înspre ora nouă oamenii continuau încă să vină spre piață.

Și ninsoarea s-a oprit și aerul era clar și părea mai pur. Pentru încă o zi ne-am unit ca să nu-i lăsăm să aibă impresia că pot face ce vrea mustața lor de șmecheri puși pe japcă. A fost sâmbăta protestului nostru. Logic ar trebui să urmeze lunea, marțea, miercurea și tot așa. Să-i prindem când sunt la jobul lor din clădiroiul ăla. Să iasă la geam și să le piară rânjetele alea de coioți imperiali.

PS. Cei mai frumoși de la jandarmerie erau caii.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Ceva ce nu știați despre jandarmerie după protestele de sâmbătă

Imaginile cu ciobanul jandarmul care dădea fericit pumni în mulțime a făcut înconjurul internetului și al televiziunilor. Jandarmeria a reacționat...

Close