Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Şantaj şi presă. Uite-aşa moare feng-shui-ul de mic -

Şantaj şi presă. Uite-aşa moare feng-shui-ul de mic

dolari la uscatApropierea asta de Bucureşti, de zici că suntem halta Bucureşti-Ploieşti ne face să avem şi şantaje ca la fraţii de la capitală, dar la scară mai redusă. Dacă unii presaci din Bucur Town se duceau la combinaţii cu elefantul (cazuri sunt şi au fost, din nefericire pentru breasla asta), la noi se merge cu un mâţ jigărit care miaună de foame ca sirena lui Vasile Roaită (când o trăgea ăla beat fiind de coadă sau de ţâţe). Foamea… Pentru că sunt convins că ziaristul ploieştean săltat de băieţi pentru şantaj n-a dat vreun tun din ală de o să-i trăiască şi strănepoţii ca şeicii din Dubai.

Ca şi-n politică, unii au intrat în presă pentru că auziseră ei că legitimaţia aia pe care scrie PRESS te face mai muşchiulos ca Superman şi mai influent ca Bill Gates când îşi trimite bona filipineză după blancuri de DVD-uri la Wall Mart.

Acum, după ce că restul de popor se uită la ziarist cu dispreţul pe care-l arăţi unui pe care-l inviţi la onomastica ta şi, de beat ce e, ţi se cacă-n dulap, mai trebuie să şi confirme unul sau altul imaginea asta. Tocmai când aveam impresia că se mai aşezaseră lucrurile şi nu mai trebuie să ni se urce sângele la cap cu orice oligofren care-ţi spune că te dă în judecată dacă mai pozezi de pe domeniul public sau în momentele alea când te rogi de câte unul sau altul să-ţi zică ceva şi-ţi răspunde voios ca un panda care a şutit un snop de bambus că „lasă că vă ştiu io pe voi ziariştii ăştia!”.

Mă doare-n reportofon dacă a şantajat sau nu colegul (şi cum aţi vrea să-i zic?) Virgil Rădulescu (din fericire nu suntem rude). Mă doare însă că se găsesc motive ca să ne arate câte unul cu degetul. Să-şi găsească motive de a ne evita pentru că toţi suntem ca ăla. De ce nu vă alegeţi în pana mea altă meserie?

Iar dacă o dată ai fost împroşcat cu rahat doar pentru că, din nefericire erai şofer pe vidanjă, chiar dacă nu eşti tu Dorelul care a secţionat furtunul aspiratorului de căcat (bă, la naiba, dar cam repet cuvântul ăsta, starea de spirit, na) o să-ţi ia ceva să scoţi mirosul ăla de pe tine. Trebuie să te speli mai des şi mai mult ca trei haremuri de-ale lui Suleyman când se duceau la consursurile de Miss.

Fac pariu că mâine dimineaţă vor fi vreo două duzini de politicieni şi oameni de afaceri care vor jubila. „V-am zis bă cum e cu ăştia cu condeiul?” va fi gluma la care vor hăhăi îndelungat în timp ce-şi vor sorbi superiori cafeaua de dimineaţă.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Scurte ca la Ploieşti

- La prefect în birou televizorul merge cu Antena 3. Era nasol dacă era dat pe TLC sau Cartoon Network....

Close