Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
TCE*, ”căluțul troian” al Ploieștiului e în grevă. Cum procedăm? -

TCE*, ”căluțul troian” al Ploieștiului e în grevă. Cum procedăm?

Ieri, că tot era o vreme frumoasă de plimbare, angajații TCE au pus-o de-o grevă. Că până la urmă la ei e volanul, manșa sau timona, așa că au paralizat orașul. Sindicatele și-au umflat piepții de aramă și s-au arătat dârze. Motivul? Nu e bani, frate! Corect motiv, TCE fii bărbată!

În loc să se ducă peste conducerea TCE care s-a dovedit de pe când se chema RATP, total pe lângă subiect, peste primar, viceprimari, Consiliul Local, prim ministru, secund ministru, angajații TCE le-au dat la temelie ploieștenilor. Greva a continuat și miercuri când tot așa, fiind vreme de plimbare, oamenii au făcut mișcare în drum spre serviciu.

Părerile, ca de fiecare dată s-a împărțit cum făcea Moise cu Marea Roșie. Unii a zis că dreptatea e de partea TCE și a comisarului Moldovan care ca de fiecare dată e cu mâinile curate. Alții au propus să se pună lacăt pe TCE și fiecare să se descurce.

O altă posibilă soluție este AICI.

Ceea ce este clar este că situația asta nu e de ieri, de alaltăieri. E de pe vremea când TCE se numea gingaș RATP. Și managementul se făcea probabil pe ritmuri de Lambada. Adică după ureche sau după cum zicea partidul care era atunci la putere și care-și punea directorii de care avea nevoie. Surpriză! Nimeni nu făcea grevă când partidul numea noua conducere a societății cam cum făcea sultanul de la Marea Poartă când punea vreun fanariot la butoane. Toată lumea zburda ca Heidi fetița munților printre Alpi. Tot partidul, chiar nu mai contează care, a dat și niște gratuități ca să mai pună lumea votat în ziua votului, nu să se plimbe pe bulevard admirând castanii. Vreo grevă, un cico, ceva. Niente. Toată suflarea TCE mima voioșia.

Apoi, după o vreme, când s-au tot făcut mișculații cu banii societății de zici că era campionatul județean de Monopoly, au început să apară primele semne de tuberculoză falimentară la căluțul TCE. S-au mărit salarii, s-a luat din fondul de CAR pentru piese și alte consumabile. Să fi văzut atunci greve… Glumesc, desigur. S-a pichetat un pic intrarea A de la ”Casa Albă” și back to the game. Lumea zburda la fel de voioasă ca un cârd de canguri pitici. Dar la un moment dat, armăsarul TCE a tușit de două ori cam ca tanti aia din Traviata la final de act, s-a dat de trei ori peste cap, și ce să vezi? Nu s-a prefăcut în Greuceanu, ci s-a leșinat la pământ și n-a mai mișcat din nicio copită. Panică, s-a apăsat butonul roșu de urgențe. Banii vorbesc. Dar de data asta erau cam muți. Și banii și conducerea TCE și Primăria Ploiești.

Așa că, al nostru cal e cam cu capul în gard și nu-l mai urnește nimeni. Și pentru că de-a lungul anilor s-a dovedit că TCE-ul a fost condus spre faliment ca Titanicul spre iceberg, s-a găsit vinovatul. E ploielteanul de rând. Așa că, a fost pedepsit, banditul naibii.

*TCE=Transport Călători Express SA Ploiești. Asta pentru cei care nu locuiesc în satul ăsta cu pretenții de comună.

PS-Acum, după grevă, TCE ar trebui să se transforme în TCO (Transport Călători Ocazional).

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Noua stemă a Ploieștiului este ”Pinguinul Albastru cu cioc căscat”

Pe mine unul m-a luat mila de bietul pinguin. De fapt sunt trei. Par orfani și puțin dezorientați de locul...

Close