Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/zumzum/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Un SF în care Harrison Ford trăiește până la final -

Un SF în care Harrison Ford trăiește până la final

Mi-am dat seama și am realizat cu disimulată groază că n-am mai scris de multișor de ce filme mai vizionez. Așa că voi repara greșeala și azi voi vorbi de Blade Runner 2049, continuare a celebrului Blade Runner din 1982.

Blade Runner-ul din 82 a fost un film în regia lui Ridley Scott după romanul lui Philip K. Dick care se intitula (spre fericirea probabil a ministrului Daeia) ”Visează androizii oi electrice?”.

Subiectul filmului din 82 e simplu. Într-o societate în care androizii mai pot fi cu greu deosebiți de oameni (acțiunea se petrece în 2029), Harrison Ford e un Blade Runner, adică un soi de polițist-vânător de recompense care kiluiește androizii nașpa. Finalul e că el rămâne cu o androidă (îi lichidase pe restul) și… happy end. Filmul a bubuit printre iubitorii de gen.

La 35 de ani de la primul Blade Runner, băieții au scos după cum ați aflat de mai sus Blade Runner 2049. Și ați ghicit, acțiunea se petrece la 20 de ani dela păruiala din primul film. Androizii au apărut iarăși pe lume, mai buni și mai siguri pentru oameni. Blade Runnerul e de data asta K jucat de Ryan Gosling. Care halește androizii indezerabili (că mai erau și ăia, na,pădure fără uscături) și este și el la rândul său android. Adică îi cam canibălea pe ai lui.

Și descoperă K ăsta că ultima androidă, aia de plecase cu ea Harrison Ford în primul film, rămăsese… puțin suspans… gravidă. Și-acum toată lumea începe să caute copilul. K pe o parte, o corporație, evident nemiloasă, condusă de un ciudat de-avea un bec în gât, pe de altă parte. Și dă-i și luptă și, evident că apare și Harrison al nostru și cum zice și titlul postului, trăiește până la final de film.

Ca de obicei, mai multe nu vă zic să nu stric bunătate de peliculă. Decorurile amintesc de primul film, aceiași atmosferă periculoasă pentru ăia cu depresie, mașinile zboară la fel, au păstrat legătura cu originalul.

Nota 9 că-s nostalgic.

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Gata, noroc de pedofil, că acum poate coana de la interne să-și plătească polițele

Trecând peste cazul extrem de grav al polițistului pedofil care a stat în sistem atâția ani fără să se sesizeze...

Close